Kwatee Training en Coaching

Comfortfood | Comfortmood

Door Marjolein van der Maesen, 21 juni 2015

Als het weer kouder is dan verwacht of gehoopt, zoals vandaag. Als een afspraak waar ik mij op verheugde toch niet kon doorgaan. Als ik niet ziek ben, maar mij ook niet fit voel. Als ik gevoel heb grip te verliezen op die dingen waar ik grip op zou willen hebben. Als ik slecht geslapen heb. Als………., dan grijp ik naar comfortfood. Voor mij is dat bijvoorbeeld witte bonen in tomatensaus, liefst met een gebakken eitje en een geroosterde boterham met roomboter en zeezout. Chocola doet het trouwens ook heel goed als comfortfood. Of een huzarenslaatje. En ik zou liegen als ik niet eerlijk zou bekennen dat een wijntje rond borreltijd ook prima helpt om in een comfortmood te komen.

Maar er bestaat ook een minder calorierijke manier om in jouw comfortmood te komen. En heel toevallig, ook daar heb je bonen bij nodig. Maar nu harde, ongekookte, bruine bonen. Of een variant hierop.

Doe drie (of meer als je dat wilt) bonen in je linker broekzak. Kom je gedurende de dag een moment tegen dat je blij en gelukkig maakt, verplaats dan een boon van je linker naar je rechter broekzak. ’s Avonds neem je de bonen uit je rechterbroekzak en herbeleef je je blijheid, je geluksmomentjes. Je zult zien dat het werkt om meer bewust te worden van de dingen, die op een willekeurige dag (waarop van alles tegen kan zitten), wel lekker lopen, die je blij en comfortabel doen voelen. Om dat te vieren: neem gerust een wijntje of een stukje chocola ;-)!

 

14 juli 2015