Kwatee Training en Coaching
Working Women Jaarcongres

Working Women Jaarcongres

Excelleren op eigen kracht

Event Working Women Jaarcongres

 • November 12 2015
 • 09:00 AM
 • 05:00 PM
 • Joseph Corneli Allee, 6301 , , Valkenburg, Limburg, Nederland - 6301 KK

KW.w@w-2015-112 november, Chateau St. Gerlach.

Working Women Jaarcongres 2015 nodigt je uit voor een inspirerende en zinvolle dag. Niks zo veranderlijk, dynamisch en innovatief als de huidige economische samenleving!

Hoe blijf jij zichtbaar met al je talenten?

Hoe beïnvloed jij je inzetbaarheid en blijf je van toegevoegde waarde?

Hoe lukt het je om telkens het nieuwe enthousiast te omarmen? 

Als constante verandering een gegeven is, hoe blijf je daarin goed voor jezelf zorgen?

Hoe behoud jij je veerkracht en bevlogenheid?

Programma

8.45 Registratie en ontvangst met koffie en thee

9.15  Welkom en opening. Marjolein van der Maesen, Kwatee Coaching en Training

“Een bijeenkomst alleen voor vrouwen? Die emancipatiegolf hebben we nu onder hand wel gehad tocIMG_4157 (1)h? Klopt!! Deze dag, alleen met ‘de meiden’ is ook op geen enkele wijze bedoeld als ‘wij” vrouwen, tegen ‘hen’ de mannnen.’ We zijn dol op mannen, leven en werken meer dan graag met ze samen. Deze dag delen wij persoonlijke ervaringen en dat is verhelderend, leren wij van elkaar en dat inspireert, lachen wij samen en dat relativeert, vergroten wij ons netwerk en dat biedt kansen. Deze dag gaat over ‘vrouw’ zijn en blijven, de beste versie van jezelf te worden, een stukje te ‘ontmonsteren’ en te excelleren in wie jij bent, op eigen kracht! Gewoon, omdat jij dat waard bent!”

9.30 Typisch jij! Scoren vanuit je vrouwelijke talenten. FemaleFactor, Anja Beerepoot & Mirjana Smolic

anja beerepoot

Ontdek en benut je sterke kanten

Vergroot je ‘Circle of Flow’

Vervul de rol(len) die je in je hebt met plezier en power

Leef in balans met je verbeterpunten

Voer de regie over je leven en werk

De Vrouw van Nu wil alle ballen in de lucht houden: een succesvolle carrière hebben, een goede moeder en gepassioneerd (liefdes)partner zijn, het huishouden draaiende houden en natuurlijk een actief sociaal leven hebben. Dit klinkt als een onmogelijke combinatie, maar de Vrouw van Nu is eindeloos krachtig als ze aansluit bij haar authentieke vrouwelijkheid.

Mirjana2Laat je inspireren door vrouwelijke rolmodellen en mythen, verhalen, films, video’s van vrouwelijke leiders. Leer gebruik te maken van je masculiene en feminiene energie en leer invloed uit te oefenen door jezelf te blijven. Weet welke uitdagingen je als vrouwelijke leider tegenkomt ‘through the labyrinth’ en hoe je daarmee om kunt gaan.

“Een levendige plenaire presentatie met humor, groepsdiscussies, oefeningen, afgewisseld met stevige inhoud!”

 

11.00 Even pauze… een kop koffie/theepauze met iets lekkers.

 

11.15 Vervolg plenair ochtendprogramma, FemaleFactor, Anja Beerepoot & Mirjana Smolic

 

12.30 Tijd voor netwerken, ervaringen delen, nieuwe vrouwen ontmoeten, onder het genot van een heerlijke lunch.

 

13.20 Maak vaart, durf te kiezen en dan gewoon volhouden”, Maastricht University, Prof. Dr. Wil Foppen

wil foppen

In het meest recente ‘Global Gender Gap Report 2014’ van het ‘World Economic Forum’ wordt geschat dat het nog tot 2095 zal duren vooraleer er gelijkheid tussen vrouwen en mannen zal zijn. Dat zijn 80 jaar en vier generaties van talentverspilling en onvervulde beloften. Uiteraard zou dat in Nederland in wat minder tijd moeten kunnen, denk je al snel. Wij staan immers “overall” op plaats 14 van de 142, keurig achter de Scandinavische landen en voor de VS, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Reden voor tevredenheid? Nauwelijks, kijk maar naar de dimensie van economische participatie en –kansen, daar vallen we hard omlaag naar plaats 51. Ik zou wensen dat  de subtitel van dit congres: ‘niks zo veranderlijk, dynamisch en innovatief als de huidige economische samenleving’  klopt. In elk geval nog niet voor de voor de ‘Gender Gap’  alhier, in 2006 scoorden we “overall” nog plaats 12 en vier later in 2010 zakten we weer naar plaats 17. Hoe komt dat toch? Naar mijn idee durven de meeste vrouwen niet te kiezen. Ze raken de weg kwijt en verstrikken elkaar in een jungle van valse beloften, robuuste stereotypen, loze uiterlijkheden,  vermeend rolgedrag en veel foute denkwijzen over vrouwelijkheden. Men bereidt zich voor om op het toneel te schitteren of althans een rol te spelen, terwijl in werkelijkheid de zaal de ‘bühne’ is. Het spel is alledag geworden, de acteur kan slechts zichzelf zijn. En precies daar liggen haar mogelijkheden. Op basis van onderzoek en zorgvuldig redeneren zal aannemelijk worden gemaakt dat de oplossing besloten ligt in de acceptatie van de paradox dat minder aandacht voor het ‘typisch’ vrouwelijke op de arbeidsmarkt meer kans op vrouwelijke gelijkheid schept.”

 

14.15 Workshopronde 1. Kies uit:

1. Goed gestemd! De kracht van je stem. Stemkunst, Liselotte Hambeukers

liselotte“Hoe je overkomt, wordt voor 38 % bepaald door je stem. Je gebruikt je stem om gehoord te worden, om je punt te maken, om te overtuigen. Maar wat als je monotoon spreekt en je de luisteraar niet weet te boeien? En wat als je je ongemakkelijk voelt bij je Limburgse tongval? Deskundig overtuigen wordt lastig onder spanning en stress. Je krijgt een te hoge stem, een te snel tempo etc. Tijdens deze workshop krijg je tips en tricks voor goed stemgebruik en een overtuigende presentatie!”  
Deelnemers krijgen een persoonlijke stem-analyse waarbij ze de mogelijkheid krijgen om aan te geven waar ze graag aan zouden willen werken. Let op: slechts beperkt aantal deelnemers per workshop mogelijk. Wie het eerst komt, …:-)!
Jammergenoeg is deze workshop al volgeboekt! Gelukkige zijn de andere 2 workshops ook erg de moeite waard!!  Gezien het enthousiasme voor deze workshop overwegen wij op een andere moment een additionele workshop te organiseren. Interesse, laat even weten! (Deelnemers aan het Working Women Jaarcongres ontvangen dan uiteraard een korting).
2. Krachtvrouwen in balans, in elke levensfase. In je kracht, Marja Pronk

marja pronk“We maken de ‘balans’ op van je huidige leven. Vervolgens kijken we welke knelpunten je ervaart en hoe je dit zou kunnen verbeteren. Daarvoor breng je je energiegevers en energievreters in kaart. Je krijgt meer inzicht in wat jij nodig hebt om je accu op te laden. En je krijgt tips waardoor je leert om meer rust en ruimte te creëren in je agenda.”

Deelnemers aan deze workshop ontvangen gratis het boek ‘De spitsuurclub’.

 

3. Van kwetsbaarheid naar kracht. Leiderschap vanuit het hart, Esther van Toledo

esther van toledo“Hoe je van de gevoelssensatie van kwetsbaarheid jezelf terug navigeert naar de gevoelssensatie van kracht? Niet als tegenhanger voor de hypermasculine maatschappij. Niet als volgende emancipatiegolf. Maar wel als integratie van mannelijke en vrouwelijke energie, van het hoofd en hart. Geslachtsloos, want het wakker worden geldt voor zowel mannen als vrouwen. De nieuwe tijd heeft de vrouwelijke elementen van verbinden, inspireren, het aanvoelen, intuïtie en compassie hard nodig. Met het cognitieve denken alleen redden we het niet, want de wereld gaat daarvoor te snel. Daarvoor moeten we een nieuwe taal leren die van de intelligentie van je lijf, en daar is moed voor nodig.”

 

15.25 Pauze

 

15.35 Workshopronde 2. Kies de 2e van de 3 bovengenoemde workshops.

 

16.45 Plenaire afsluiting door Marjolein van der Maesen, Kwatee

 

16.55 Napraten onder genot van een lekker drankje!

Kom op 12 november naar Working Women Jaarcongres. Laat je inspireren, neem praktische tips mee, deel ervaringen.

Een dag even op de lat zitten voordat je hem weer hoger legt!

 • Perfect voor jou omdat je nieuwsgierig bent en jij je wilt blijven ontwikkelen.
 • Perfect voor je omgeving omdat je met nieuwe inzichten ook anderen inspireert.
 • Kom en vergroot jouw impact.

Aanmelden: 

My perfect outfitVul je je gegevens in (zie de rechterkolom op deze pagina) via het aanmeldformulier. Noteer daar ook de keuze voor je workshop.

De brochure met het programma is vanaf begin september te verkrijgen.Vul je gegevens rechts op deze pagina in als je de brochure toegestuurd wilt krijgen.

Event Location

Additional Information

 • € 399,- ex btw. Kom je met meer dan 2 collega's betaal je slechts € 359,- per persoon.
 • De kleine lettertjes! Helaas toch VERHINDERD? Een collega is van harte welkom! Tot en met 15 oktober kunt u, uitsluitend schriftelijk of per email, annuleren. Wij berekenen u dan 95 EURO (excl. BTW) administratiekosten. Na deze datum berekenen wij het volledige bedrag. Natuurlijk kan altijd een collega - in het bezit van uw bevestiging -zonder bijkomende kosten aan het congres deelnemen.
Vitamine A (van Aandacht) voor jezelf. Gewoon omdat je dat waard bent! Inspirerende sprekers, workshops, inzichten en ontmoetingen op de volgende thema's:
 • Veerkracht en bevlogenheid:
Hoe blijf je, ongeacht in welke levensfase je zit, van toegevoegde waarde voor jouw organisatie en/of team?
 • Krachtvrouwen in balans:
Hoe beïnvloed jij jouw houdbaarheidsdatum en flexibiliteit en hoe goed zorg je daarbij voor jezelf?
 • Vol kracht jezelf zijn:
Zien en gezien worden, horen en gehoord worden. Hoe maak jij het verschil?
 • De kracht van kwetsbaarheid en feminiene waardenVertrouwen is het nieuwe economische goud. Juist acteren vanuit feminiene waarden is bijzonder krachtig bij het creëren van vertrouwen. Durf jij ten volle uit je feminiene waarden in te zetten?
Heb je vragen, ideëen of wensen? Milou Ros Neem dan contact op met Milou Ros, eventcoördinator. milou@kwatee.nl              Meer informatie: 

Bedrijfsnaam (verplicht)

Uw naam *

Uw email *

Telefoon:

Graag ontvang ik de brochure.

Graag even bellen voor meer informatie.

Inschrijven:

Bedrijfsnaam (verplicht)

Uw naam *

Uw email *

Telefoon:

svp hieronder factuurgegevens vermelden.

Kom je met meer collega's vermeld hieronder dan hun naam, emailadres en workshopkeuze

Over Marjolein

Samen op reis gaan, op ontdekkingstocht naar wie jij wilt zijn en wat er in de weg zit om dat te worden. In individuele coaching ligt de focus op kracht, kwaliteit, talent van de coachee. Groeien in dat waar je al goed in bent. Afscheid nemen van overtuigingen die jou in de weg staan de beste versie van jezelf te zijn. Doel: je comfortabel voelen met jezelf. Meer zelfvertrouwen, rust, balans, genieten, uitdaging, eigen verantwoordelijkheid. Meer focus op dat wat jouw leven echt de moeite waard maakt. Marjolein werkt, naast een heel scala van coachingswerkwijzen en -methoden, ook veel met schemagerichte coaching, hierin gaat zij samen met de coachee op zoek naar welke valkuilen (monstertjes) telkens weer (een heel leven lang) op de loer liggen, hoe de coachee deze kan herkennen en vooral hoe hier aan te ontsnappen!
Meer Cursussen door Marjolein van der Maesen

  Evenementen

  No Events in next 7 days

  Cursus

  Personal coaching

  (  REVIEWS )
  1.795,000 Students