Kwatee Training en Coaching

kwatee

Onze visie, missie en andere ideeën.

Samen leren, onthouden en op weg naar verandering en verbetering van jouw wereld. Of deze wereld nu jouw persoon, je team of de hele organisatie betreft!
Wij bieden coaching- en leertrajecten voor individuen en teams. Dit kan zijn op maat in een incompany traject of op basis van open inschrijving.

Rode draad in al onze trajecten is het vinden van authenticiteit en bijbehorende missie en visie. Samen zoeken wij naar oorzaken achter de symptomen die het nastreven van authenticiteit in de weg staan. Zijn deze eenmaal duidelijk dan ligt de oplossing voor het oprapen.

kwatee-livecoach

Organisaties, jij en ik, hechten steeds meer waarde aan 'authentieke' medewerkers.

Mensen die dicht bij zichzelf staan, die leven en werken vanuit hun diepste zingeving zijn vaak succesvoller in wat zij doen dan niet-authenthieke mensen. Maar nog belangrijker: zij ervaren meer geluk in leven en werk.

Authenthiek betekent echt, betrouwbaar, niet vervalst, geloofwaardig. Als jij authenthiek bent, ben je trouw aan je eigen persoonlijkheid. Je bent jezelf, je handelt vanuit je eigen drijfveren. Je bent je bewust van wat je wilt en waar je voor staat.

Charles Taylor (filosoof) zegt hierover:
"Elk van ons heeft zijn of haar manier om de eigen menselijkheid te realiseren. Het is belangrijk die eigen weg te vinden en ernaar te leven in plaats van zich te onderwerpen aan een model van buitenaf, hetzij door de gemeenschap of door de vorige generatie of door een religieuze of een politieke autoriteit, is opgelegd.

Kwatee helpt je jouw eigen weg te vinden. Ontwikkel jouw authenticiteit.

Persoonlijk leiderschap voor professionals en managers.
Wees de leider die je wilt zijn.
Ben jezelf en voel je comfortabel in alle situaties die je tegenkomt ook in de ongemakkelijke!

Niets duurt voort behalve verandering. Hoe ga jij om met verandering? Leiden of volgen…

Jouw gedachten bepalen je gevoel, je gevoel bepaald je gedrag.
Bedenk wie je wilt zijn en ga op weg om diegene ook te worden.
Bedenk wat je niet meer wilt en neem daar afscheid van.

Begin met het einde voor ogen, maar begin bij het begin.

Het is een open deur: doelen stellen, actieplan maken en werken richting het gewenste resultaat.

Toch zijn er in de praktijk een aantal mechanismen die ervoor kunnen zorgen dat niet de meest efficiente weg van A naar B wordt bewandeld. Onze ervaring is dat een organisatie of team als zodanig niet bestaat. Het bestaat uit de mensen die er werkzaam zijn. Regelmatig liggen er, door de inhoud van het werk gestuurd, tussen personen of afdelingen gezonde of minder gezonde spanningsvelden. Andere belangen, andere prioriteiten, andere visie.

Door het maken van een quickscan van uw organisatie krijgen wij deze verschillen in inzicht helder. Wij zoeken samen met betrokken naar de oorzaken van deze verschillen in inzicht, denken gezamelijk na over de oplossingen en helpen deze implementeren. Onze werkwijze kenmerkt zich door 'hard op de inhoud te zijn, maar zacht op de persoon'. Tenslotte zijn er maar weinig mensen op deze wereld die met opzet een vooruitgang willen belemmeren.
 

Recent Posts

{"title":"Recent Posts","show_title":"1","post_type":"post","taxonomy":"","term":"","post_ids":"","featured_style":"side","masonry":"0","grid_columns":"clear2 col-md-6","column_width":"200","gutter":"30","grid_number":"2","infinite":"0","pagination":"0","grid_excerpt_length":"100","grid_lightbox":"1","grid_link":"1","css_class":"","container_css":"","custom_css":""}