Kwatee Training en Coaching

Praktijkleergang in samenwerking met de Open Universiteit

Unieke combinaties van wetenschap en praktische toepassing.

De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er online activerend onderwijs binnen de verschillende wetenschapsgebieden. Samen met de Open Universiteit organiseert Kwatee een tweetal praktijkleergangen. Hier wordt de online theorie en de praktijktoepassing daarvan in 4 fysieke bijeenkomsten aangeboden. Verrijkend en direct toepasbaar.

Praktijkleergang Coaching vanuit het psychologisch perspectief

 

Doel:

Het coachingsvak wordt benaderd vanuit het psychologische perspectief. Dit leertraject bestaat uit een theoretische module en 4 praktijkbijeenkomsten. Je bestudeert de wetenschappelijke benadering van Coaching. Daarnaast maak je kennis met een aantal belangrijke basisvaardigheden in coaching en je past deze direct toe tijdens de bijeenkomsten

Het theoretische deel van de opleiding kan worden afgesloten met een tentamen en maakt deel uit van de universitaire opleiding Psychologie van de Open Universiteit.

Doelgroep:

Voor professionals die in hun werk te maken hebben met het begeleiden van anderen, denk aan: collega's, studenten, werkzoekenden, medewerkers, klanten, cliënten etc.

Duur:

Het leertraject bestaat uit een theoretisch studiepakket van de Open Universiteit. Verder bestaat het uit 4 praktijk bijeenkomsten van een hele dag, waarin de theorie wordt doorgenomen. En we gaan aan de slag met de praktijk van het coachen. Maximaal 16 deelnemers o.b.v. 2 docenten en 2 trainers/coaches met veel persoonlijke aandacht.

Voor meer informatie, de actuele data, de kosten en uitgebreidere informatie, klik op onderstaande button.

meer info

Praktijkleergang Psychologie van de organisatieverandering

Effectief begeleiden van het menselijk aspect bij veranderingen in de organisatie

 

Doel:

Als organisaties succesvol willen veranderen is inzicht in psychologische processen van groot belang. Je ontwikkelt dit inzicht en leert hoe je dit in de praktijk kunt toepassen. Naast de theorie wordt je gecoacht in je persoonlijke effectiviteit en leiderschap en een drijfverentest geeft inzicht in je persoonlijke voorkeuren en stijl. Je leert de verkregen inzichten en je (coachings)vaardigheden in te zetten bij het begeleiden van veranderingsprocessen in je eigen werkomgeving.

Doelgroep:

Voor eenieder die betrokken is bij verandering in zijn of haar organisatie en zoekt naar een wetenschappelijke onderbouwing om met verandering om te gaan. Wat betekent dit voor de betrokkenen en uzelf. We denken daarbij aan bijvoorbeeld managers, projectleiders, teamleiders, HR-managers, procesmanagers, leidinggevenden, stafmedewerkers, organisatieadviseurs, coaches en loopbaanbegeleiders.

Duur:

De praktijkleergang bestaat uit een theoretisch studiepakket van de Open Universiteit. Verder zijn er vier bijeenkomsten van een hele dag met een theorie- en een praktijkdeel. De bijeenkomsten vinden plaats in Utrecht en worden verzorgd door docenten van de Open Universiteit en praktijkbegeleiders van Kwatee. Tussen de bijeenkomsten werkt u in intervisiebijeenkomsten samen met andere deelnemers aan opdrachten en geeft u elkaar feedback. 

meer info